Набліжаецца светлае свята Вялікадня, і гаспадыні рыхтуюцца, каб уразіць гасцей на святочным застоллі ў нядзелю. Некаторыя ўпрыгожваюць велікоднае печыва глазурай і пасыпкай, хтосьці стварае на паверхні куліча цэлыя «скульптурныя» кампазіцыі, хтосьці вырашыў зрабіць модны куліч у выглядзе капкейка і ўпрыгожыць яго макарунамі. Мяккі, з пругкага порыстага цеста, з вялікай колькасцю прыправы, куліч на святочным стале павінен быць абавязкова. Педагогі і навучэнцы ўстановы адукацыі «Мінскі дзяржаўны прафесійна-тэхнічны каледж кулінарыі» навучылі карэспандэнта «Р» пячы велікодныя кулічы.