УВАЖАЕМЫЕ ПОСЕТИТЕЛИ! САЙТ ВРЕМЕННО РАБОТАЕТ В ТЕСТОВОМ РЕЖИМЕ! ПРИНОСИМ ИЗВИНЕНИЯ ЗА ВРЕМЕННЫЕ НЕУДОБСТВА!

Версия для слабовидящих

Сегодня:

Архив новостей

08.01.2019

О нас в СМИ "Вельмі добрая страва"

Рисовая с сухофруктами, пшеничная с медом, гороховая с маком – наши повара поделились рецептами колядной кутьи. Гаспадыні загадзя прадумваюць меню і сервіроўку стала. У цэнтр ставяць галоўную калядную страву — куццю. З яе і пачынаюць трапезу. У залежнасці ад рэгіёна куццю рыхтуюць па-рознаму. Педагогі Мінскага дзяржаўнага прафесійна-тэхнічнага каледжа кулінарыі навучылі карэспандэнта «Р» гатаваць спрадвечна беларускую калядную куццю.

Марыя МАКСІМОВІЧ і Святлана РАГЕЛЬ добра ведаюць спрадвечна беларускія кухарскія традыцыі.

Праца на вучэбнай кухні кіпіць. Каб прыгатаваць калядную вячэру па ўсіх правілах, трэба шмат часу, бо па традыцыі на стале абавязкова павінна быць 12 посных страў — па колькасці апосталаў Хрыста. Вечар напярэдадні Каляд — апошні вечар каляднага посту. Святочная трапеза хоць і складаецца з посных страў, але на стол іх ставяць шмат.

подробнее...

СПЕЦИАЛЬНОСТИ